Rodskov Eskerod Gymnastikforening Beboerforening Forsamlingshus Kajak
 

Fridtjof Nansen i sin bog ”Eskimoliv”

Den Norske polarforsker Fridtjof Nansen, som selv var en habil kajakroer skrev i sin bog ”Eskimoliv”:
 

"En kajakroer, som til fuldkommenhed har lært at reise sig, kan trodse omtrent alt slags veir; blir han kastet overende, er han straks paa ret kjøl igjen, og som en sjøfugl kan han lege med bølgerne og skjære tvers igjennem dem.
 

Er sjøen svær, lægger han siden af kajakken til, holder aaren fladt ned mod dækket, bøier sig forover og lar den rulle over sig, eller ogsaa kaster han sig paa siden mod den og reiser sig atter, naar den er rullet over. --- Det er en herlig idræt, denne kajakfangst, det er som en legende dans med havet og døden.
 

At se kajakmanden slaa sig op mod de svære havsjøer, som helt begraver ham under sig. - Et stoltere syn kan ikke findes. Eller naar de, overfaldne af uveiret derude, maa søge land, - som stormfugle kommer de susende unda veiret og sjøerne, der som rullende fjelde velter sig efter dem; aarende hvivler gjennem vand og luft, kroppen lidt forover, hodet hyppig vendt halvt bagud for at speide efter sjøen: alt liv og mod, - og rundt om havet lig et eneste rygende raak. Og saa kan det hænde midt i vildeste legen dukker en sæl op forud.
 

Hurtigere end tanken er harpunen grebet og farer sikkert gjennem sjøskummet, sælen trækker afsted med blæren, men snart er den indhentet og dræbt, det bærer videre med den paa slæb, - og alt med den samme overlegne færdighed og det samme rolige ansigt, ikke anende, at der øves heltedaad."

-------------
http://www.nationalbanken.dk/DKM/DK/Themes.nsf/(sysPrintViewDefault)/Niels_Motzfeldt_om_arbejdet_med_Kajak-Konebaad!OpenDocument&popUpWindow+CloseWindow+PrintIcon




 

Facebook.com/groups/Rodskov/ - Facebook.com/RodskovGymnastikforening - Facebook.com/RodskovHavkajak
Lav din egen hjemmeside med mono.net